Glutenvrije en suikerarme cake

Glutenvrije taart

Vandaag gaan we samen glutenvrije en suikerarme cake bakken. Het bereiden van dit recept kost 30 minuten(exclusief baktijd), maar het resultaat mag er wezen. Deze cake is voor 6 tot 8 personen. Als vervanging van suiker gebruiken we zoete dadels, een banaan en agavesiroop. Om deze glutenvrije cake lactosevrij te maken, vervang je de melk door plantaardige melk.

Glutenvrije taart

 

Ingrediënten en bereiding

  • 125 gram glutenvrije havervlokken
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 1 (rijpe) banaan
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 100 gram Medjoul dadels
  • 2 eetlepels pindakaas of notenpasta
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • eventueel 1 eetlepel kokosvet

Snij  eventueel fijner en meng bovenstaande tot een egaal geheel.

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing

Mix eieren en het zoetmiddel in een mengkom zo’n 10 minuten op hoge snelheid, zodat de mix luchtiger en stijver wordt.

Meng het geklopte ei gelijkmatig door het egale geheel.

  • een scheutje citroensap
  • 1 theelepel baking-soda

Doe nu pas het citroensap en de baking-soda erbij. Schrik niet wanneer de cakemix gaat bruisen; dit is het begin van het rijsproces.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, om te garanderen dat je glutenvrij werkt. Voeg vervolgens het mengsel toe in de bakvorm. Je kunt de cake  decoreren met noten maar deze dan halverwege het bakproces afdekken met bakpapier.

Bak de glutenvrije en suikerarme cake 45 minuten op 175 graden  in een heteluchtoven.

Hieronder zie je fotootjes van de cake na het bakken. Zoals je ziet, zitten bovenop pecannoten ter decoratie.

Succes en eet smakelijk!

Author: Marion Kiekebosch

Ik ben Marion Kiekebosch: de oprichter van Healthy Cells en een groot fan van natuurgeneeswijzen.