Gezonde winter smoothie – simpel recept

In dit recept gaan we een gezonde winter smoothie maken. Laat je niet afschrikken door de woorden suikervrij en gezond; deze smoothie is echt erg smaakvol! Het recept – inclusief de aanpasbare ingrediëntenlijst, vind je hieronder. Eerst zal ik uitleggen waarom deze ingrediënten zo gezond zijn.

In de Winter Smoothie zit:Winter smoothie

Amandelmelk: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een plantaardige vervanger van ‘normale’ melk. Deze melk bevat geen lactose en is daarom dus ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Deze melk zit bomvol met vitamine B en E, waardoor hij dus prima bij deze gezonde smoothie past.

Bananen: Alhoewel bananen erg bekend zijn, weten veel mensen weinig van deze gele vrucht af. Vitamine B6 en C zitten beide in bananen. Bovendien bevatten bananen vezels, hierdoor krijg je een ‘vol’ gevoel, maar word je niet dik.

Spinazie: Inmiddels mag het wel bekend zijn dat spinazie veel gezonde eigenschappen heeft. Zo bevat het veel vitamine A, C, E en K en verhoogt het de natuurlijke weerstand. Bovendien krijgt je lichaam een echte boost van de mineralen in spinazie: kalium, calcium, fosfor en magnesium.

Hennepzaad: In hennepzaad zitten veel eiwitten die erg lijken op de eiwitten in ons lichaam. Dit betekent dat je veel energie krijgt van hennepzaad, aangezien ons lichaam niet veel moeite hoeft te doen om alles om te zetten tot lichaamsvriendelijke eiwitten. Deze eiwitten zijn goede bouwstenen voor onze spieren. Bovendien bevat hennepzaad omega 3-, omega 6- en omega 9-vetzuren samen met vitamine E, C en B.

Cacaopoeder: Tegenwoordig wordt cacao beschouwd als een heuse ‘superfood’. In dit voedingsstofje zitten de minerale koper en magnesium. Bovendien bevat cacao stoffen die zorgen voor een betere bloeddruk en bloedcirculatie.

Lijnzaad: Ook lijnzaad bevat een aantal goede vitamines, namelijk B1 en B2. Daarnaast zijn ook kalium, calcium, zink en magnesium aanwezig in dit zaad. De omega-3-vetzuren in dit product zijn gunstig voor hart- en bloedvaten.

(saaie) Bronnen:

Informatie over Amandelmelk, Bananen, Spinazie, Hennepzaad, Cacaopoeder, Lijnzaad

 

Author: Marion Kiekebosch

Ik ben Marion Kiekebosch: de oprichter van Healthy Cells en een groot fan van natuurgeneeswijzen.

Recept Afdrukken
Het Recept
Dan is het tijd om dit recept te beginnen. Een gemiddelde supermarkt heeft alle producten voor deze smoothie. Hoewel normale spinazie eigenlijk het gezondst is, gebruiken we voor het gemak diepvriesspinazie in dit recept.
Winter smoothie
Prep Tijd 13 min
Porties
kleine glaasjes
Ingrediënten
Prep Tijd 13 min
Porties
kleine glaasjes
Ingrediënten
Winter smoothie
Instructies
Blender
  1. Snijd de banaan in stukjes en doe deze in de blender
  2. Voeg lijnzaad, hennepzaad en cacaopoeder toe
  3. Doe de spinazie ook in de blender. Om de blender heel te houden, kun je de spinazie het beste laten ontdooiden
  4. Voeg de amandelmelk toe
  5. Blend alles goed door elkaar
Optioneel
  1. Voeg naar smaak zout of stevia toe
Notities

Nadat deze smoothie af is, kun je hem enkele dagen afgesloten bewaren in een koelkast. Veel smulplezier!

Klik hier voor meer lekkere recepten