Schüsslers celzouttherapie

Beste mensen, over de Schüsslers celzouttherapie:

Hier in Nederland is de celzouttherapie niet erg bekend; in Duitsland daarentegen worden de celzouten vanaf begin 1900 door de Heilpraktikers veel voorgeschreven (je gaat in Duitsland vaak eerst naar de Heilpraktiker (een volleerd arts die vervolgens zich schoolt tot Heilpraktiker) en mocht dat niet aanslaan, dan pas naar de huisarts). In de Duitse apotheken zijn de celzouten volop voorradig en is de kennis daaromtrent aanwezig.

Wil je iets ondernemen om vitaal te blijven? Hier is een eenvoudige en voordelige manier. Herstel de balans in elke cel.

Waar kan Schüsslers celzouttherapie bij helpen? Bij ontsteking, cellulitis, slapeloosheid, hamsterzakjes, onderkin, tics, allergie, artrose, poliep (neus of darm), carpale tunnelsyndroom, overhangende oogleden. De drie laatstgenoemde worden vaak operatief verholpen. Maar met celzouten kan het ongewenste proces ook worden gekeerd; mijns inziens heeft dit veel voordelen .

Ook op het mentale vlak ondersteunen celzouten. Bijvoorbeeld bij depressies of het moeilijk kunnen verwerken van verlies, eisen, kritiek of onzekerheden.

De celzouttherapie is erop gericht om tekorten aan celzouten aan te vullen.

Wat zijn celzouten?
Schüsslers celzouten zijn mineralen die dusdanig fijn zijn dat ze direct via je mondslijmvlies door je lymfevaten worden opgenomen. Dit lymfevatenstelsel is net zo uitgebreid als je bloedvatenstelsel; het brengt de celzouten probleemloos in de cel.
Want zie het even zo: je cel is een fabriekje. Daar wordt hard gewerkt, er worden stoffen ingevoerd en er worden stoffen uitgevoerd. Nou is het zo dat bij een verminderde gezondheid dat fabriekje niet meer goed kan functioneren. De afvoerwegen raken verstopt, de aanvoerwegen vertonen ook filevorming. Het werk kan niet meer goed gedaan en de communicatie tussen de cellen onderling faalt. De fabriek stagneert. Een juist celzout kan een dergelijke stagnatie oplossen, waardoor de vitaliteit in het lichaam weer herstelt.
Het celzout is zo fijn van structuur dat het meteen de cel in kan, het zorgt dat de mineralenbalans binnen en buiten de cel  herstelt. De samenwerking met andere cellen herstelt en daarmee je vermogen tot zelfgenezing.